ABOUT

Richard Tas Photography

In de chatroom van een radiostation uit Prilep, Macedonië, vinden zes jongens elkaar. De muziek die uit deze ontmoeting voortstroomt brengt hen samen en een band is geboren. In hun alternatieve electropopsound zijn invloeden van artiesten als The Wombats, Phoenix en MGMT terug te horen. Live laten ze een vloedgolf aan energie de zaal instromen.

 

Radio Eliza lijkt niet te stoppen. Hun debuutsingle Kids is meteen raak en zorgt ervoor dat de band in 2016 werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. 3FM zei over deze single: “Kids klinkt alsof je ‘m al jaren op de radio hoort: vrolijke indiepop die snel in je hoofd blijft hangen.” Later werd Kids door het 3voor12 publiek bekroond tot een van de beste 100 liedjes van 2016. Na het uitbrengen van de EP Intergalactic Flurny Furby ging het hard voor de band: Radio Eliza speelde bij Giel op de speelplaats, kwam langs bij DWDD en won de SENA Performers POPNL award.

 

 

 

 

 

 

In het najaar van 2016 ging Radio Eliza mee met de Popronde, waar maar liefst twee records werden verbroken. Met 45 shows in 40 steden was de band namelijk niet alleen de meest geboekte act ooit, maar ook de eerste die in alle Popronde steden speelde. Desondanks blijft elk optreden een unieke ervaring waar het plezier en de energie vanaf spat. Dat bleef niet onopgemerkt en zelfs OneRepublic werd direct fan en tweette vol lof over Radio Eliza toen ze per ongeluk bij een optreden binnen kwamen wandelen.

 

Met al deze successen op zak roept 3voor12 de band uit tot één van de 12 acts om in de gaten te houden voor het jaar 2017 en dat jaar begint meteen goed met een optreden op Noorderslag, waar Radio Eliza na afloop tot één van de 25 beste acts op het festival wordt bestempeld. Dit jaar zal de band ook gloednieuw materiaal releasen. Stay tuned.

"De toetsen en de gitaren grijpen vol in elkaar en de energie is voelbaar."

- Norbert Pek (3voor12)

Ze hebben de sound, ze hebben de songs, ze hebben de toekomst - Jury Amsterdamse Popprijs
Radio Eliza Logo
Instagram Radio Eliza, @RadioEliza Facebook Radio Eliza Twitter Radio Eliza, @RadioEliza Spotify Radio Eliza iTunes Radio Eliza Youtube Radio Eliza Soundcloud Radio Eliza Last.FM Radio Eliza, @RadioEliza